The Grill – Photography Collection by Monica Moran | OpenSea

by -336 views

The Santa Monica College Eye for Media and Blueprint / Clive Wilkinson Architects

The Santa Monica College Centre for Media and Design / Clive Wilkinson Architects

© Michael Moran
© Michael Moran
© Michael Moran
© Michael Moran


+ 24


  • Area Expanse of this architecture project

    Expanse :


    115000 ft²

  • Year Completion year of this architecture project

    Twelvemonth :


    2018

  • Photographs

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers :
    Swisspearl,
    Arcadia Inc.,
    Carlisle Wide Plank Floors,
    Delray Lighting,
    Haworth,
    Interface,
    J+J Flooring Group,
    Kone,
    Lightolier,
    Prudential Lighting,
    Pulp Studio,
    Vista Pigment,
    Wilson Partitions,
    Milliken,
    iGuzzini Lighting







More Specs
Less Specs

© Michael Moran
© Michael Moran

Text description provided by the architects.
The Santa Monica College (SMC) Centre for Media and Pattern (CMD) is a renovation and expansion of the school’s old Academy of Entertainment & Technology. The three.5-acre project includes the structure of a xxx,000-square-pes instructional fly and renovation of an existing 50,000-square-human foot teaching facility; a new, iii-story building for KCRW, a public radio station licensed to the schoolhouse; and a new, 7-level parking structure. A courtyard with h2o features and a functioning stage is showcased in the center of the complex. Located in ‘Silicon Beach’ – home to major media firms and tech startups – the CMD enables the school to unite all of its programs focused on media content development and blueprint on one campus.

© Michael Moran
© Michael Moran

Our pattern procedure began with an intensive period of curriculum assay, classroom visits, facility tours, customer workshops, and visioning sessions. Early, information technology became clear that the Customer considered instructional education alone insufficient training for a world in constant flux, as it has become increasingly difficult for students to apply academic noesis in the workplace. Afterward several weeks of visioning, the Design Team determined that the central idea uniting the CMD and KCRW is
storytelling. Thus, we ready out to create compages that acts every bit a narrative vehicle, shaping the campus into a sequence of experiences that showcase education as a progressive cycle. The three buildings and key courtyard stand for a student’southward progression from higher teaching to the professional world via the following narrative:

© Michael Moran
© Michael Moran

Plan - 1st Floor
Plan – 1st Floor

© Michael Moran
© Michael Moran

  1. Renovated Media Technology Building: Arrival + Evolution

The renovated 50,000-square-foot building, which received a complete interior redesign, consists of classrooms and offices distributed forth a central path indicated past an unfolding yellow ribbon. Interior glass walls maximize light and transparency into the classrooms, exhibiting students’ ideas-in-formation.

© Michael Moran
© Michael Moran

  1. New Media Technology Addition: Experimentation + Discovery

The unfolding ribbon continues into the xxx,000-square-foot add-on, wherein students can explore and experiment with their ideas in professional-grade workspaces. The two-story instructional facility at present holds a 180-seat screening auditorium, a big production suite with control booths, multiple editing bays for post-production work, loftier-end estimator rooms, and a radio broadcasting suite, in add-on to classrooms, spaces for collaboration, and a broad variety of student support services and amenities.

© Michael Moran
© Michael Moran

Section
Section

© Michael Moran
© Michael Moran

  1. New KCRW Media Center: Maturation + Real-Globe Application

The new 34,000-square-human foot Media Centre marks the first fourth dimension KCRW will have a standalone building in its 35-year history. An outdoor phase, audience viewing gallery, and a large performance studio allow the community more than opportunities to engage with the station through events. As a professional centre for the convergence of media, KCRW is the ideal and logical endpoint for this narrative. Characterized past a similar internal path and open workspaces, the station will share its resources to encourage artistic collaboration and educational reciprocity.

© Michael Moran
© Michael Moran

  1. Courtyard: Creative Collaboration + Educational Reciprocity

Connecting all of these experiences together is the new 18,000-square-foot courtyard. Complete with a café, event infrastructure, and supportive landscaping, this central infinite encourages collaboration and interaction while enabling all CMD programs to publicly converge into a single creative customs.

Project gallery

Encounter all
Show less

Projection location

Address:1660 Stewart St, Santa Monica, CA 90404, Us

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate metropolis/country but non exact address.

About this office




Cite:

“The Santa Monica Higher Eye for Media and Design / Clive Wilkinson Architects” 16 Sep 2021.
ArchDaily. Accessed
. <https://www.archdaily.com/968515/the-santa-monica-higher-center-for-media-and-pattern-clive-wilkinson-architects> ISSN 0719-8884

© Michael Moran

圣莫妮卡学院影视设计中心 / CliveWilkinson Architects

是否

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Source: https://www.archdaily.com/968515/the-santa-monica-college-center-for-media-and-design-clive-wilkinson-architects